Uusi vuosi meni jo aikoja sitten,enkä oikein ole ollut täällä blogini puolella. Tämä on taas tätä mököttämisen aikaa. Kevättä tässä koko ajan odotellaan,mutta se tuntuu niin kaukaiselta juuri nyt. En oikein tiedä,mitä elämässäni nyt tapahtuu. Pallo on ihan hukassa,tyhjä olo. Kuori on,muttei sisusta. Kaikki on kyllä muuten oikeastaan tosi hyvin. Paitsi ei ihan aina tunne-elämässä.

Joskus joulun alla tunsin,että en ole sittenkään ihastunut,vaikka niin alussa luulinkin. Se oli hirveää "harhailuaikaa". Ja joulukuun lopussa yksi parhaimmista ystävistäni muutti pois,ja sekös sitten oli kivaa. Onneksi on (muitakin) ystäviä,onneksi saa piirtää,onneksi on ratkaisuja! Mitä siis tehdä,kun on ailahteleva myrskypilvi pään päällä? Tässä tulee muutama vinkki!

  1. Tee lista asioista,jotka nyt tuntuvat elämässä hyviltä,mahdollisimman monta hyvää asiaa vaan tulemaan!
  2. Kehukaa ystäväsi/kaverisi kanssa toisianne. Sanokaa toisillenne mitä kauneimpia asioita.
  3. Lähetä läheisillesi jonkinlainen hyvin positiivinen kirje, tai sano jotain nättiä ihan kasvokkain. Luomalla hyvää mieltä muille tulet todennäköisesti itsekin paremmalle tuulelle! Hyvä ilmapiiri on varsin vaikuttava asia.
  4. Mieti,miksi se myrskypilvi möllöttää pääsi päällä. Mistä tämä masennus johtuu? Mitä voisit tehdä ongelman ratkaisemiseksi ihan omilla päätöksilläsi ja teoillasi?
  5. Tee asioita mistä pidät (piirrä,laula,pelaa,kirjoita jne.)! Mutta kannattaa ehkä vältellä liiallista lohturuokaa.
  6. Jos itkettää,niin itke. Tunteitaan ei saisi padota niin,että lopulta kukaan ei tajua mistään mitään. Kyllä ne kyyneleet ovat sallittuja.
  7. Puhu asiasta jollekulle. Ihan yksilöllistä,auttaako vai ei,mutta kannattaa yrittää-niin kliseiseltä kun kuulostaakin.
  8. Katso jokin ylihauska anime,mikälie TV-ohjelma tai leffa. Nauraminen tekee hyvää!
  9. Aamulla kannattaa tehdä päätös,että tästä päivästä tulee hyvä! Vaikuta positiivisella asenteella päivään,muokkaa päivästä mieluisesi. Ei tämä tietenkään ole aina mahdollista,mutta yrittäminenkin on kyllä saavutus. Sinä voit itse olla vaikuttamassa. Ja illalla kannattaa nukahtaa hymyssä suin,positiivisia ajatuksia pää täynnä.
  10. Hymyile! Ihan oikeasti. Hymyily tutkitustikin saa ihmisen jotenkin jännästi paremmalle mielelle (jokin tietty aine vissiin lisääntyy kehossa tms. dunno,mutta silti).

Enempää en nyt osaa sanoa,pitääpä itsekin yrittää,kun kerran yritän tässä muitakin auttaa. Mutta kannattaa siis ainakin hakeutua jonkun seuraan,ei nyt surra yksin jossain nurkassa. Tuli oikeastaan paljon parempi olo kirjoittaessani. Onneksi on olemassa tämäkin vaihtoehto,että kirjoittamalla voi "purkaa mieltään".

Tammikuussa kävin muuten Terapeuttisessa ateljeessa. Se oli ihan mahtavaa! Ideana oli siis,että taiteen kautta voi ilmaista itseään,saa tehdä taidetta ihan itsenäisesti ja tehdä suunnilleen sitä,mitä huvittaa. Paikkana tälle Terapeuttiselle ateljeelle toimi Helsingissä sijaitseva Taidekeskus Sofia. Ruoka oli aivan erinomaista,huoneet mukavia ja väki todella ystävällistä! Oh hoh,no nytpähän vasta tulikin parempi olo,kun mietin näitä ihania muistoja! Saatan ehkä kirjoittaa tästä lisää

Toivon teille blogini lukijoillekin hyvää mieltä ja jänskää kevään odotusta ~.

happy-quotes-300x222.png